Located at a former industrial building, this mixed-use Court Square Press Building is an example of our ability to renovate an existing structure without changing its character, while transforming its use. The brick exteriors were restored as new fenestration was incorporated. This approach was the direct result of our desire to maintain the character of the neighborhood. For the interiors, our overall approach was to do more with less by implementing design strategies that are unconventional, but affordable. As such, we succeeded in creating a sense of interest without added cost. The functional requirements of the program became catalysts for innovative design strategies. For example, in the buildings’ main lobby the pragmatic requirement of facilities for a 24-hour security team for residents and visitors, were fulfilled through the development of a bold set of built ins whose unique relationships create an almost graphic effect.

Location: Boston, MA
Size: 210,000sf